Paylaş: 

KOBİ’lerin Büyüme Potansiyelleri İçin ‘İşimi Yönetebiliyorum’ Eğitimleri Malatya’da Devam Etti

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Visa ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında, 30 banka ve e-para kuruluşunun desteğiyle 2019 yılında hayata geçirilen ‘İşimi Yönetebiliyorum’ Programı, Türkiye’nin dört bir yanında düzenlediği eğitimlerle KOBİ’lerin büyüme potansiyellerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Malatya’da düzenlenen etkinlikte, KOBİ’lerin bilgi ve beceri kazanmalarına yönelik eğitimler verildi.

Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, KOBİ’ler, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Katılımcılar, alanında uzman isimler tarafından verilen seminerlerde iş dünyasında daha başarılı olabilmek için gerekli bilgi ve becerileri kazandılar.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm ve toplumsal dönüşüm süreçlerine değinerek, bu dönüşümlerin KOBİ’lerin potansiyeline odaklanarak başarıyla gerçekleştirilebileceğini vurguladı. Sönmez, Malatya’nın tarihi ve ekonomik önemine de dikkat çekerek, “Malatya hem üretim hem de değer yaratma konusunda örnek bir şehir haline gelmiştir. Kayısı sektörünün ötesinde tekstil, gıda ve madencilik gibi sanayi sektörlerinde de önemli gelişmeler kaydetmiştir” dedi.

FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık ise, Malatya’nın ekonomik yapısı ve bölgenin ihtiyaçlarına ilişkin bilgi vererek, “Malatya, kayısı üretimiyle yıllık 400 milyon dolar civarında döviz girdisi sağlıyor. Ancak, Malatya’nın sadece kayısı ile değil, kendi markalarını da oluşturacak şekilde sanayisini geliştirmesi gerekiyor” diye belirtti. Açık, ayrıca Malatya’daki yeni OSB’lerin yatırımcı firmaları beklediğini vurguladı.

‘İşimi Yönetebiliyorum’ Programı çerçevesinde verilen eğitimlerde, S360 Strateji ve ESG Yönetimi Danışmanı Erman Fenerci, “Yeşil Dönüşümün KOBİ’ler için Önemi” üzerine bir sunum yaptı. Hepsiburada Pazaryeri Türkiye Saha Satış Kıdemli Müdürü Ahmet Ethem Durul, “E-Ticaret ve Pazar Yerleri” konusunda bilgiler verdi. Ayrıca, TransferChain Kurumsal İletişim Direktörü Azade Özaltun, “Dijital Pazarlama” üzerine bir seminer sundu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Yanık, “İşletmelerin Temel Faaliyet Döngüsü ve Finansmana Erişim” konusuna değindi. Vakko Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Meltem Polat, “Uluslararası Ticaret ve E-İhracat” hakkında katılımcılara bilgi verdi. Eğitimlerin ardından, katılımcılar eğitmenlere sorular sorarak konuya dair daha fazla bilgi edindiler.